Werkwijze

Wat is acupunctuur?

Bij acupunctuur worden hele dunne naaldjes verspreid over het lichaam geplaatst op specifieke plaatsen, de acupunctuurpunten. Met speciale technieken kan zo invloed worden uitgeoefend op de energiestroom. Het doel hiervan is het verbeteren of herstellen van de energiebalans in je lichaam door blokkades op te heffen, en je lichaam te stimuleren tot een betere energieproductie en betere energiedoorstroming.

Vooronderzoek

Voor een passende behandeling worden tijdens een intakegesprek uw klachten duidelijk in beeld gebracht. Tijdens de intake worden diverse onderzoeken, als pols- en tongdiagnostiek en zo nodig een bewegingsonderzoek uitgevoerd, om inzicht in de energieverstoringen en klachten te verkrijgen. Vervolgens zullen we de conclusie van het vooronderzoek doornemen, zodat het voor u een begrijpelijk geheel wordt. Op deze manier krijgt u inzicht in wat er allemaal van invloed is op uw klachten, wat bijdraagt aan een succesvolle behandeling. Als afronding van het vooronderzoek worden de duur en inhoud van de behandelingen besproken, evenals het te verwachten resultaat

De acupunctuur behandeling

Het doel van de acupunctuur behandeling is het beïnvloeden van de geconstateerde energieverstoringen. Tijdens de behandeling kunnen alle mogelijkheden van de Traditionele Chinese Geneeskunde worden toegepast. Ook wordt er gekeken naar wat u zelf ter verbetering van de energiestromen kunt doen, zoals het uitvoeren van oefeningen en aanpassingen in leefwijze, voeding en leefomstandigheden. Iedere vervolgbehandeling wordt het effect en resultaat van de voorgaande behandeling besproken en na een aantal behandelingen evalueren we de resultaten uitgebreid.

Kruidengeneeskunde als onderdeel van de behandeling

Kruidengeneeskunde is vaak een zinvol onderdeel van de behandeling. Vooral het extra voedende aspect van bepaalde kruiden kan hulp bieden bij aandoeningen met veel energieverlies, overgangsklachten en slaapstoornissen. Kruiden werken heel specifiek stimulerend op bepaalde organen en orgaanfuncties. Kruidenpreparaten die ik voorschrijf komen uitsluitend van gespecialiseerde Europese bedrijven, die voldoen aan Europese normen.