Stoppen met roken

Stoppen met roken

Ben je er aan toe om te stoppen? Doen!

Mijn ervaring is dat veel rokers al heel lang willen stoppen met roken maar blijven twijfelen. Jammer, grijp de kans voor jezelf want het levert je veel op.

Motieven over gezondheid kan niemand meer gemist hebben in deze tijd. Maar volgens mij ook heel belangrijk; je bent er van af, niet meer afhankelijk, je hoeft niet meer naar buiten te lopen om te roken, stel je voor, vrijheid!

Acupunctuur kan een belangrijke rol spelen bij stoppen met roken. Laten we eerlijk blijven, het helpt behoorlijk mee maar je moet het wel zelf willen. Ga er vanuit dat er lastige momenten in het stopproces kunnen komen. Desalniettemin heb ik veel rokers gezien die dachten het nooit te redden maar het toch lukte.

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur doet wat met de onrust in je systeem, wat de hele tijd in stand wordt gehouden door roken. Van nature zit een rustig gevoel net zo in ons als een onrustig gevoel maar het onrustige gevoel wordt door roken gestimuleerd. Het wordt een verslaving, het lijkt net alsof je je alleen goed kan voelen met een sigaret. Acupunctuur helpt deze cirkel te doorbreken.

Stoppen met roken heeft ook vaak lastige bijwerkingen; hoofdpijn, stemmingen, darmklachten, slaapstoornissen, hoesten etc. Acupunctuur kan helpen daar ook iets aan te doen zodat je niet weer terugvalt.

Je begrijpt, bij mij is het niet alleen een naaldje zetten en melden dat je nu geen zin meer hebt in roken. We gaan ook samen uitzoeken wanneer je vooral wil gaan roken en hoe je met die situatie om moet gaan, met als resultaat een bewuste keuze om de sigaret niet te nemen.

Ik ga uit van standaard twee behandelingen in een week tijd, zo hou je de prikkel vers in je systeem en kunnen we meteen invloed uitoefenen op de bijverschijnselen van stoppen met roken.Vervolgens kijken we samen wat nog nodig is aan vervolg behandelingen.