Energie

Vermoeidheid

Vermoeidheid of gebrek aan energie komt bij veel mensen voor. De mate van vermoeidheid kan per persoon sterk verschillen en de vermoeidheid kan diverse oorzaken hebben. Het kan gaan om verstoringen in de energieproducerende organen, verstoringen die teveel energie verbruiken, lichamelijke of mentale overbelasting, spanningen, chronische ziektes als reuma, fybromyalgie, parkinson, multiple sclerose, kanker, bijverschijselen bij chemokuren en bestraling etc. Geen energie hebben betekent een lage belastbaarheid, lichamelijk maar ook vaak mentaal emotioneel. Toch ligt de grote uitdaging hier in het achterhalen van de oorzaken die van toepassing zijn. De Chinese Geneeskunde biedt hierin mogelijkheden door de specialiteit van het registreren van subtiele verschijnselen.

Met acupunctuur worden vermoeidheidsklachten veel en met succes behandeld. De mate van succes en de snelheid van het resultaat worden uiteraard bepaald door de ernst van de klachten en de duur van de oorzaken.

Acupunctuur bij een burn-out

Bij een burn-out is er sprake van heftige vermoeidheid en een gevoel van leegte. Meestal speelt het energietekort hier al een langere tijd en is er sprake van een flinke verstoring in evenwicht en belastbaarheid, lichamelijk en/of mentaal.

Ook bij een burn-out is de diagnostiek de belangrijke basis voor de juiste behandeling. Tijdens de behandeling van de burn-out spelen oefenen en couching een belangrijke rol.

Kanker, chemo, bestraling

Acupunctuur kan een zinvolle rol spelen bij de neveneffecten van kanker en de behandelingen van kanker zoals chemokuren, medicamenten en bestralingen. Acupunctuur is een milde behandeling en sluit daarmee goed aan bij de belastende behandelingen rondom kanker.

Het gaat hierbij vaak om klachten zoals: vermoeidheid, pijn, misselijkheid, maag- darmstoornissen en emotionele overbelasting.

Preventie en weerstand

Acupunctuur kan verlichting geven bij verschillende klachten. Maar nog beter is het om gezondheidsklachten te voorkomen. Acupunctuur kan leiden tot meer grip op eigen gezondheid en leefstijl en kan daarmee een preventieve werking hebben en vele klachten voorkomen.

Acupunctuur leidt tot energiebalans in lichaam en geest
Acupunctuur kan een preventieve werking hebben doordat het de energie in lichaam en geest in balans houdt. Hiermee ontstaan klachten minder snel en verkleint het de kans op lichamelijke en geestelijke klachten waarbij bijvoorbeeld stress een rol kan spelen. Het kan preventief werken in geval van emotionele problemen, maar ook in geval van allergieën, RSI, hernia’s en aandoeningen van het immuunsysteem.

Behoud van gezondheid en preventie van klachten
De Traditionele Chinese Geneeskunde richt zich op behoud van gezondheid en richt zich op preventie van klachten. Met preventie als uitgangspunt kunt u tevens terecht bij Acupunctuurpraktijk Jeroen Hol. Acupunctuur vergroot de aandacht voor jezelf en zorgt voor optimalisatie van de energiebalans. Hiermee kan uw gezondheid worden bewaard.