Maag/darm

Acupunctuur bij maag- en darmklachten

Het goed functioneren van het maag-darmstelsel is van belang voor een goede stoelgang en spijsvertering. Klachten van het maag-darmstelsel kunnen resulteren in pijn, diarree, obstipatie, misselijkheid en energieverlies. Acupunctuur kan leiden tot een betere balans en verlichting van de klachten.

Gewichtsproblemen

Bij gewichtsproblemen denken we al vrij snel aan voeding. Je voeding aanpassen is in meestal de strategie om je gewicht te beïnvloeden, of het nou gaat om te laag of te hoog gewicht. Natuurlijk is de invloed van wat je eet en drinkt groot maar er is meer!

Ook al eet je het kwalitatief beste voedsel dan kan je toch zwaarder worden of niet aankomen, hoe zit dat?

Als je verteringssysteem niet goed werkt, niet goed verteerd, dan komt voedsel er weer uit zonder effect, er wordt niet uitgehaald wat moet. Dat kan leiden tot opslag van verkeerde stoffen in je lichaam maar ook tot tekorten en te weinig energie productie.

Het verhaal is dus vaak groter dan het eten alleen maar dat geeft ook meer ruimte er iets aan te doen. In de behandelingen kan ik helpen door met acupunctuur je vertering te stimuleren .Verder hoop ik je te helpen met het vergroten van, voor jouw orgaansysteem specifieke inzichten ,waardoor helderder wordt wat je zelf wel en niet zou moeten doen.

Ik zie veel mensen met een probleem rond gewicht en voeding in de praktijk. Ik zie na al die jaren niet de waarde van een ‘afval of aankom missie’ op korte termijn maar wel goeie verbeteringen op alle vlakken, gewicht, energie, eten wat bij je past en waar je je goed bij voelt.

Voedingsadvies

In de Traditionele Chinese Geneeskunde speelt voeding tevens een belangrijke rol. Goede voeding draagt bij aan een betere balans van energie en juiste voeding kan veel invloed hebben op lichamelijke en geestelijke klachten. De werking van een acupunctuur behandeling kan worden vergroot met goed voedingsadvies.

Naast de algemene voedingsadviezen wordt er bij voedingsadvies specifieke aandacht gericht op de geconstateerde verstoringen in de energiebalans. Zo kunnen specifieke voedingsadviezen betrekking hebben op verscheidene klachten van lichamelijke aard, bijvoorbeeld klachten van spieren en gewrichten, interne organen en vermoeidheid, maar kunnen specifieke voedingsadviezen ook betrekking hebben op mentale klachten.