Allergie

Allergie

Allergieën komen bij vele mensen voor. Allergieën kunnen door verschillende stoffen worden veroorzaakt, zoals haren, veren, huisstof, schimmels, voedingsmiddelen etc. Allergie kan zorgen voor groot ongemak en onder andere leiden tot verstopte luchtwegen, moeite met ademen, uitslag of irritatie aan de ogen en op de huid.

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergiëen. Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen en veroorzaakt klachten als gezwollen, tranende ogen, niezen en een loopneus. Bij warm en droog weer is er vooral veel sprake van pollen in de lucht, waardoor mensen vooral in de lente en zomer last krijgen van hooikoorts. Acupunctuur kan verlichting geven bij de klachten van hooikoorts en je weerbaarder maken tegen pollen. Mensen die allergisch zijn voor huisstof, huisstofmijt of dieren, hebben vaak dezelfde klachten als mensen met hooikoorts. Hierdoor biedt acupunctuur ook verlichting bij klachten van zulk soort allergieën.

Acupunctuur bij eczeem

Overgevoeligheid voor een bepaalde stof kan eczeem veroorzaken. Echter kan eczeem ook erfelijk bepaald zijn, waarbij de oorzaak soms onbekend is. Bij eczeem is er veelal sprake van roodheid, jeuk, bultjes of schilfering. Acupunctuur kan jeuk en ontsteking bij eczeem veelal doen afnemen en soms ook genezen. In geval van eczeem wordt er gekeken naar de mogelijke verschillende oorzaken van het huidprobleem. Zo kan onder andere de leefsituatie van invloed zijn op de mate van de klachten bij eczeem. Het aantal behandelingen bij eczeem is afhankelijk van hoe lang u er al last van heeft en hoe heftig de klachten zijn.