Oorsuizen

Oorsuizen of Tinnitus

Geluid in een of beide oren, continue of wisselend, verschillende intensiteit, hoog of laag… oftewel tinnitus.

Een vervelende klacht, storend, kan je aandacht enorm opeisen en kan veranderen of juist optreden bij emoties of fysieke situaties. Ook ouder worden en oververmoeidheid kunnen een rol spelen, dan zijn de geluiden vaak wat lager en brommeriger. Eigenlijk is er geen wetenschappelijke oorzaak bekend, dus ook de oplossing niet, frustrerend!

Ook acupunctuur is niet zaligmakend maar kan toch vaak veel doen. Om te beginnen kunnen andere gezondheidsfactoren invloed hebben op je klacht. Vaak helpt het al behoorlijk die factoren te behandelen met acupunctuur. Verder is het stimuleren van een optimale stofwisseling in het oor door betere doorbloeding zeker een poging met acupunctuur waard.

De logica die hier geldt is, constateren of het wel of niet werkt en dat zien we na een aantal behandelingen.

Geheugen en concentratie

Twee verschillende functies maar in een zin benoemd omdat het principe van behandelen veel overeenkomt.

Er valt niet op een knop te drukken die geheugen of concentratie aan of harder zet maar de voorwaarden in je systeem om die functies beter te kunnen gebruiken zijn weer wel te beïnvloeden . In de behandeling wil ik graag ook meehelpen te begrijpen hoe je zelf invloed op je klachten kan hebben. Ook hier geldt dat het resultaat te verwachten is maar het zich ook na een aantal behandelingen moet bewijzen.