Ontstekingen

Blaasontsteking

Als iemand bij mij aanklopt met een acute blaasontsteking stuur ik diegene door naar de huisarts. Maar als iemand komt met chronische blaasontsteking gaan we aan het werk.

Wat is dan het verschil? en wat kan acupunctuur en kunnen Chinese kruiden dan betekenen?

Een acute blaasontsteking kan in feite iedereen oplopen. De kortste klap is een kuurtje en over is het vaak. Maar, als een ontsteking niet reageert op medicatie en steeds blijft terugkomen of niet eens weggaat, dan heb je niet alleen het nadeel van de ontsteking maar ook van de medicatie,
Het uitgangspunt is in de acupunctuur, zoeken naar de onderliggende zwakte en die behandelen . Vaak helpt dit goed en soms is de schade in het systeem zo aanwezig dat we kruiden voorschrijven om het wat langere tijd te ondersteunen.

Meestal zijn chronische klachten niet van de ene op de andere dag verdwenen, het verandert geleidelijk en vraagt wat meer behandelingen.

Voorhoofdsholteontsteking

Bij iedere ontsteking richten we ons al snel op de plek van de ontsteking zelf, dus bijvoorbeeld je voorhoofdsholte. Toch ligt de oorzaak bijna altijd in je algemene weerstand en die ligt niet in je voorhoofdsholte. Wat dus veel ontstekingen gemeen hebben is dat de weerstand te zwak is geworden. Met acupunctuur en soms kruiden richt ik me op zowel het ontstekingsgebied als op je weerstand.
Ook andere invloeden komen aan de orde bijvoorbeeld de invloed van voeding op de ontsteking en je weerstand.